Novica

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Predstavitev projekta eProstor na Dnevih medgeneracijskega sožitja

Na Gospodarskem razstavišču od 14. do 16. maja 2019 potekajo prvi Dnevi medgeneracijskega sožitja, ki jih organizirata Zveza društev upokojencev Slovenije in Gospodarsko razstavišče v Ljubljani, kot soorganizator pa sodeluje tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

 

Poglavitni namen Dnevov medgeneracijskega sožitja je medsebojno povezovanje generacij, zmanjševanje socialne neenakosti, prenos znanj med generacijami ter aktivno vključevanje vseh generacij v ekonomsko, družbeno in politično življenje.

 

Razstavni prostor Ministrstva za okolje in prostor (MOP) je namenjen zavarovanim območjem in predstaviti politik na področju stanovanj, učinkovitega upravljanja s prostorom in nepremičninami ter izboljšanju kakovosti zraka in zmanjševanja energetske revščine. V okviru razstavnega prostora se predstavljajo Naravni parki Slovenije, Stanovanjski sklad RS, Geodetska uprava RS in Eko sklad.

 

Geodetska uprava RS na sejmu predstavlja načine na katere lahko lastniki nepremičnin preverijo kako imajo evidentirane svoje nepremičnine ter postopke v primeru da morajo evidentiranost svojih nepremičnin v uradnih evidencah urediti ali dopolniti.

 

Obiskovalci sejma medgeneracijskega sožitja se bodo lahko seznanili tudi s projekti povezovanja evidenc prostorskih podatkov, ki jih izvaja Geodetska uprava RS skupaj z MOP, z namenom učinkovitega upravljanja s prostorom in s pripravami na izvedbo drugega množičnega vrednotenja nepremičnin, ko bodo vsem nepremičninam v Sloveniji pripisane nove posplošene tržne vrednosti.
 
Geodetska uprava RS se bo predstavila s predavanjem mag. Danijela Boldina z naslovom "Podatki o nepremičninah za vse generacije".

Predstavitev informacijskih rešitev geodetske uprave za zunanje uporabnike, kje in kako pregledati in urediti podatke o svojih nepremičninah, kako si ogledati digitalne slike zemljiško katastrskih načrtov skozi čas.
Torej predstavljen bo portal eProstor, ki omogoča pregled, storitev in uporabo podatkov, aplikacija za javni vpogled v nepremičnine in aplikacija eZKN za pregledovanje arhivskih zemljiškokatastrskih načrtov.

predavanje mag.Danijel Boldin"Podatki o nepremičninah za vse generacije" vam je omogočeno:
torek  14.5.2019  12.oo - 13.oo  dvorana Galerija 1, Gospodarsko razstavišče
sreda  15.5.2019  10.oo - 11.oo dvorana Galerija 1, Gospodarsko razstavišče
četrtek 16.5.2019 14.oo - 15.oo dvorana Sonet 1, Gospodarsko razstavišče
 

 

V času sejma bodo na stojnici predstavniki Geodetske uprave nudili splošne informacije glede evidentiranja in množičnega vrednotenja nepremičnin.
stojnica : Dvorana A - KUPOLA,Gospodarsko razstavišče
katalog dogodka

foto Urška Boljkovac/zdus

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava