Novica

Projekt eProstor predstavljen na 11.regionalni konferenci

11. regionalna konferenca o katastru in infrastrukturi prostorskih podatkov
Dne 30. in 31. maja 2018 je v Budvi v Črni gori potekala 11. regionalna konferenca o katastru in infrastrukturi prostornih podatkov. Na konferenci je bila kot osrednja tema obravnavana vloga geodetskih uprav v procesu razvoja digitalne družbe ter izzivi ki so povezani z uporabo prostorskih podatkov v državah regije zahodnega Balkana.  V uvodu konference so udeležence pozdravili Minister za finance Črne gore Darko Radunovič ter podžupan Budve Veselin Markovič ter direktor Uprave za registracijo nepremičnin Črne gore Dragan Kovačevič.

Konference se je udeležilo več kot 80 predstavnikov geodetskih uprav iz Srbije, Makedonije, Kosova, Federacije Bosne in Hercegovine, Republike Srbske, Slovenije, Hrvaške, Črne gore, Albanije, Bulgarije, Norveške, Nizozemske, Švedske ter predstavniki Japonske razvojne agencije JAICA in predstavnik združenja EuroGeographics.

 

Sledile so predstavitve o doseženih rezultatih razvojnih projektov, ki se izvajajo v geodetskih upravah, ki delujejo na območju regije zahodnega Balkana. Predstavitev Geodetske uprave Republike Slovenije o vsebini Strategije GU do 2025 in predstavitev Programa projektov eProstor je imel Tomaž Petek. V drugem delu konference so sledile predstavitve predstavnikov Švedske, Nizozemske in Norveške geodetske uprave in predstavitve drugih predstavnikov mednarodnih združenj; EuroGeographics in UN GGIM Europe ter japonske agencije JAICA, ki so bili prisotni kot gostje na konferenci.

 

Predstavniki geodetskih uprav iz regije zahodnega Balkana so ob zaključku konference sprejeli odločitev, da pripravijo in sprejmejo tudi pisni dogovor o sodelovanju med institucijami ki bi še okrepilo sodelovanje v regiji, ki ima že doslej 11 letno tradicijo v obliki regionalnih konferenc in delovanju tehnične komisije. Naslednja regionalna konferenca bo organizirana v juniju 2019 v BiH.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava